Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Zakaj zobni vsadki predstavljajo boljšo rešitev, kot fiksirani mostički?

Ko govorimo o primeru zamenjave manjkajočih zob, so na voljo številne rešitve. Ena izmed njih je namestitev fiksiranega mostička. Uporaba takšne rešitve običajno pomeni poseganje v okolijske zobe, ki so drugače popolnoma zdravi. Če želite zaščititi svoje zobe in najti rešitev, ki je popolnoma naravnega videza, so za vas na voljo zobni vsadki, ki pomenijo izboljšano, dolgoročno in manj invazivno rešitev.

 

4 glavni razlogi zakaj za zamenjavo manjkajočih zob izbrati zobne vsadke:

 

1 – Preprečite, da se vaši zobje premaknejo v prazen prostor – Takoj, ko izgubite enega ali več zob, se zobje ob tem predelu začnejo premikati, da bi zapolnili prazen prostor. To lahko vodi do več dentalnih težav, saj je neenakomerno razporejene zobe težko čistiti & lahko zahteva dodatne stroške za ortodontsko skrb. Vstavljanje zobnega vsadka pomeni, da bodo vaši zobje ostali ustrezno razporejeni & so preprosti za čiščenje.

 

2 – Ohranite svojo čeljust – če se namesto zobnih vsadkov odločite za uporabo fiksnega mostička, se bo čeljust pod manjkajočim zobom hitro začela šibiti. To je posledica neustrezne stimulacije kosti, saj v njej ni prisotne zobne korenine. Enako velja za mostičke, ki jih ne podpira vsadek. Dlje, kot čakate preden se odločite za zobne vsadke, večja bo posledica na vašo čeljust.

 

3 – Proteze podprte z vsadki – Številni ljudje izražajo pritožbe zaradi svojih mostičkov. Slabo se prilegajo, v ustih povzročajo razjede, nepravilno ležeče ustnice in predstavljajo omejitev za uživanje določenih živil. Če se odločite za zobno protezo, je odlična in trajna rešitev uporaba proteze, ki jo podpirajo zobni vsadki. Na voljo so različni postopki med katerimi nekateri omogočajo podporo celotnega zobnega loka z le 4 vsadki.

 

4 – Ohranite svoj videz – Ko se vaša čeljust ošibi kot posledica manjkajočih zob, se to običajno prav tako odraža na vašem obrazu. Posledično lahko izgledate starejši, kot dejansko ste. Ljudje, ki se odločijo za mostičke, pogosto poročajo o upadlih licih in tankih ustnicah. Nasprotno zobni vsadki prinašajo stimulacijo, ki je v vašem telesu potrebna za ohranjanje čeljusti, zato bo vaš videz ostal poln in mladosten.

 

Dogovorite se za obisk kvalificiranega zobozdravnika pri Artidentu. Nudimo visoko-kakovostne dentalne storitve, ki vključujejo cenovno dostopne zobne vsadke, ki bodo obnovili vaš nasmeh. Pokličite nas na +386 40 607987 in se dogovorite za obisk.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :