Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Kakšen je najboljši način za nadomestitev manjkajočega zoba?

Oralno zdravje predstavlja ključen del našega splošnega zdravja, saj prav tako v veliki meri vpliva na kakovost našega življenja. Kakšna je torej rešitev, če ste zaradi kakršnega koli razloga izgubili eden ali več zob? Situacija lahko predstavlja veliko težavo, saj lahko prav tako močno vpliva na vašo osebnost in samozavest. Izkušeni in spretni kozmetični zobozdravniki lahko pomagajo pri takšnih težavah in izboljšajo videz vaših zob, nasmeha in tako prav tako pomagajo obnoviti vašo samozavest in samopodobo. Zobni vsadki predstavljajo najbolj učinkovit način za zamenjavo manjkajočih zob, saj pravzaprav obnovijo celotno izgubljeno zobno strukturo, kar pomeni tako zobno korenino, kot tudi njeno krono.

 

Kaj se zgodi, ko izgubite zob?

 

Zavedati se morate, da se telo vedno odzove na izgubo zoba – dokazano je, da se na predelu pomanjkanja čeljust začne manjšati že 6 mesecev po prvotni izgubi zoba. Takšno stanje pomeni, da je prizadet ne le predel okoli zoba, temveč tudi zobje, ki nanj mejijo, kar lahko s časom vodi do izgube še več zob, kar lahko popolnoma spremeni strukturo vašega obraza! Izguba zob lahko prav tako vpliva na premikanje preostalih zob in lahko predstavlja estetsko težavo! V primeru, da posameznik izgubi več zob, to lahko znatno vpliva na celotno strukturo obraza, na čeljust, mišice in celo na kožo. Zobni vsadki predstavljajo  najboljšo rešitev za obnovitev svojega nasmeha.

 

Kako lahko zobni vsadki (Implantati) pomagajo in, zakaj so dobra izbira?

 

Ključna prednost zobnih vsadkov pred drugimi rešitvami za zamenjavo manjkajočih zob je dejstvo, da so le ti vsajeni neposredno v čeljust. Vsajena korenina zagotovo ni naravno, a deluje na popolnoma enak način! Ko posameznik izgubi zob, lahko na prizadetem delu pride do izgube kosti čeljusti, saj zobni kanal kosti ne stabilizira in je ne stimulira. Pri zobnih vsadkih se v kost vsadi korenine iz titana, ki bio-kemično nadomestijo naravno korenino. Takšna metoda omogoča spoj, ki popolnoma preslika naravni zob in velja za dosmrtno rešitev. Zobni vsadki so preprosti! Postopek vsajanja lahko prestane skoraj vsak zdravstveno zadosten posameznik. Prvi korak je vsajanje korenine v čeljust s pomočjo operacije. Postopek ni izveden v le enem dnevu, temveč je dolgotrajnejši, saj se mora korenina popolnoma spojiti s kostjo, šele nato pa se lahko nanjo pritrdi zobno krono. Ko bo korenina tako več mesecev po operaciji popolnoma spojena s čeljustjo in dlesnijo, lahko pride do namestitve implantata. Takrat bo nasmeh pacienta popolnoma obnovljen.

 

Prednosti zobnih vsadkov-

 

Če iščete kozmetičnega zobozdravnika, ki bo obnovil vaš nasmeh, potem je ta metoda zagotovo prava odločitev. Zobni vsadki pacientu pomagajo na več načinov.

 

  • Zobni vsadki izboljšajo videz in prinašajo občutek naravnih zob.
  • Izboljšan govor in udobje.
  • Uživanje hrane je lažje in bolj normalno.
  • Izboljšano oralno zdravje in samozavest
  • Priročna in dolgotrajna rešitev

 

Zaključek-

 

Pri Artidentu že zadnjih 30 let v Ljubljani omogočamo izvajanje cenovno dostopnih dentalnih tretmajev, kot so tudi zobni vsadki. Naše klinike so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo, prav tako pa uporabljamo najnovejše metode zdravljenja, ki zagotavljajo, da je našim pacientom kar se da udobno ter, da je njihova izkušnja popolnoma brez bolečin. Pokličite nas na +386 40 607987 ali nam pišite na: info@artident.si, kjer se lahko dogovorite za obisk strokovnjakov, kjer se lahko posvetujete o zobnih vsadkih.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :